What a year!

03 januari 2021 Thoughts

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
I close my eyes to old ends. And open my heart for new beginnings Nick Frederickson

Het jaar 2020 is er een voor in de boeken, zowel positief als negatief. Het is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Het jaar waarin de wereld op slot ging, vrijheid ingeleverd moest worden en ik meer ben gaan beseffen wat nou echt belangrijk voor me is. 

Dit was ook het jaar waarin het idee om een blog te gaan schrijven ontstond. Wat begon als een idee van vriendinnen en waarvan ik dacht dat ik dat niet kon en niet durfde is de website in augustus online gegaan. Ik weet nog hoe spannend ik het vond om me kwetsbaar en open op te stellen, zeker toen ik zag hoe vaak mijn blogs gelezen worden.  

Het heeft me geleerd dat kwetsbaarheid een kracht is, ik zei het altijd al, maar geloofde er niet echt in. Ik vond dat ik in mijn kracht stond als ik mijn schouders ophaal, net doe of het er niet is en doorga, geen grenzen aangeef en vooral niemand daarmee lastig val. Maar ik merk dat er kracht zit in het delen van de echte verhalen, door de reacties die ik krijg en de verhalen die ik van anderen hoor. Het vraagt om kracht om die verborgen emoties, pijn omhoog te halen en het onder ogen durven te komen.  Wie had gedacht dat ik dat ooit zou zeggen?

Het is niet altijd makkelijk, want door het open en eerlijk schrijven van blogs merk ik dat ik ook in mijn gevoel moet gaan peuteren en er soms meer zit dan ik dacht. Als je er woorden aan geeft kan je er niet meer omheen en word het realiteit. Doordat ik mijn verhaal deel onderzoek ik ook meer, ik moet weten hoe het medisch precies zit of gegaan is. Ik leer meer over mezelf en mijn situatie. Van anderen hoor ik hoe zij soort gelijke dingen ervaren hebben en dat laat mij weer inzien dat de dingen waar ik tegenaan was gelopen, of de keuzes die ik heb gemaakt helemaal niet zo gek zijn.  Ik had nooit gedacht dat ik er voor mezelf zoveel uit zou halen.

Ook sinds ik 4 jaar geleden ben gestopt met werken heb ik weer het gevoel dat ik iets ‘zinnigs’ doe. Dat ik een doel heb, ergens aan werk en misschien zelfs weer een beetje van nut ben. Ik kan me soms zo doelloos en zinloos voelen als ik mijn dagen in huis doorbreng. Mijn dromen en creativiteit had ik in de kast gestopt en als iemand vroeg wat ik graag zou willen met mijn leven, was daar niks, want als ik wel een idee had liep ik weer tegen onmogelijkheden op.

Ik ben blij dat ik iets heb gevonden wat past bij mij. Iets waardoor ik me weer nuttig en zinvol ben gaan voelen. Door de reacties die ik van jullie krijg merk ik dat het delen van mijn leven mensen kan bemoedigen of dat ze zich begrepen voelen, niet meer het gevoel hebben alleen te zijn. Ik ben hier dankbaar voor, dat ik zo vanuit huis toch mensen kan bereiken. En al is het alleen maar voor jou!

 


 Image

 Image

Ook zie ik dat het wat veranderd in mijn omgeving. Dat mensen die me al jaren kennen nu pas zeggen door te hebben wat er werkelijk speelt in ons leven. Soms kon ik dat wel missen, dat waar wij doorheen gaan op waarde wordt geschat. Maar dat deden en doen we nog steeds zelf, wij maken het altijd kleiner dan het is, naar anderen toe en voor onszelf. Soms zijn er momenten dat de realiteit je bij je nekvel pakt en dan zijn er weinig die echt weten wat we doormaken. 

Ik merk het bij mijn familie en vrienden, ik zie dat er meer besef komt over hoe beperkt mijn energie is en daar meer rekening mee gehouden wordt. Ik vaker berichtjes en telefoontjes krijg waarin vrienden en familie vragen of ik alweer energie heb na een drukke week of sneller voorstellen naar mij te komen of te rijden zodat het me niet nog meer energie kost om af te spreken. 

Ondanks de Corona was dit écht een jaar om dankbaar voor te zijn, want ik heb mezelf beter leren kennen en ben ik mijn vrienden en familie meer op waarde gaan schatten. Want nu het contact beperkt is merk ik dat ik het afgelopen jaar zo heb gemist om bij elkaar te zijn. En hoe ik heb genoten van de momenten dat het wel kon. 

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, hoewel ik de eerste paar dagen gevloerd lig na de afgelopen drukke feestdagen ben ik benieuwd wat het ons gaat brengen. We hebben een aantal dingen in de planning staan, leuke ideeën en ook nog een operatie voor de boeg. We gaan het zien, het leven kan je zomaar verrassen!   

Bedankt voor jullie altijd bemoedigende en positieve reacties, elke week weer. Alle lieve en meelevende berichtjes en kaartjes, al het eten wat bij ons door de brievenbus is geschoven en alle leuke momenten die jullie met ons deelden, om het leven te vieren!  

Ik wens jullie een waanzinnig goed nieuw jaar vol liefde, geluk en bovenal gezondheid! ♥ 

Laat een berichtje achter!

 

6 reacties

  1. Arieta schreef:

    Top idee dat je met deze blog bent begonnen vorig jaar! Je schrijft écht geweldig! Dapper dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. En daarom héél fijn dat je er ook voor jezelf zo veel uithaalt en je je creativiteit weer kwijt kunt. Zinvol is het absoluut!

    Ik wens je (snel) een geslaagde operatie zodat je weer energie hebt om alle leuke ideeën te kunnen uitvoeren! 😘