Stay positive

08 november 2020 Thoughts

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
I know it's all you've got to just be strong
And it's a fight just to keep it together
I know you think that you are too far gone
But hope is never lost
Hope is never lost Jenn Johnson - You're gonna be ok

Sinds ik deze blog ben begonnen krijg ik veel complimenten en vragen met betrekking tot mijn positieve instelling. Nu klink ik meestal positief en vraagt chronisch ziek zijn om chronische optimisme, maar ook ik ken mijn dieptepunten, let’s keep it real!
Het is normaal om af en toe niet lekker in je vel te zitten of je verslagen te voelen. Dieptepunten zijn onderdeel van het leven, jammer genoeg.  Laat ik jullie even meenemen naar een van mijn diepste.
 

Zoals ik in mijn blog Times are changing al verteld heb kreeg ik op mijn 23e slecht nieuws. Nadat ik met klachten van krampen in mijn linker bovenarm bij de arts kwam werd mij verteld dat dit kwam door zuurstoftekort. Mijn lichaam ging protesteren en dit zou het begin van het einde zijn, zei de arts. En zo ging ik naar huis.  

Ik woonde net een jaar op mezelf en had bijna mijn opleiding afgerond. Ik stond vol in het leven en was single. Dit bericht zette mijn leven op zijn kop. Alle negatieve gedachten die je kan verzinnen overspoelde me, en ik liet dit toe en nam ze aan als waarheid. Alles werd zinloos op dat moment, mijn studie afronden, werk zoeken, mijn huis opruimen een relatie aangaan, het leven opzich. Want wat had het allemaal voor zin? Het was een aflopende zaak.  

Ook kon ik mannen niet toelaten op dat punt, ze wilden allemaal maar een ding en als ze echt wisten wat een relatie met mij inhield zouden ze gillend wegrennen, dacht ik. Ik was teleurgesteld in alles en iedereen. Ik zag het nut er ook niet van in, ik kon niemand een mooie toekomst bieden. Toch? 


 Image

 Image

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de feiten kloppen en de negatieve gevoelens er op dat moment ook zeker mogen zijn. Maar door daaraan vast te houden en daar niet voorbij te kunnen kijken houd je jezelf gevangen in ongeluk.  

Ik zat op een punt dat ik vond dat ik recht had om me rot en depressief te voelen, ik skipte school en stage. Ik trok me terug, want niemand snapte het en ik had geen behoefte aan positieve, goedbedoelde adviezen. Daardoor voelde ik me nog rotter en eenzaam. Ik had de hoop die me altijd overeind hield van me af laten pakken. 

Wat de arts zei was geen onzin, ik zie mijn gezondheid ook achteruitgaan maar dat wil niet zeggen dat alles dan ook gelijk zinloos is. Ik heb 2 diploma’s behaald en 2,5 jaar prachtig werk kunnen doen, waar ik goed in was en van betekenis was. Ik heb nieuwe contacten opgedaan, nieuwe vrienden gemaakt en ondertussen ben ik 3 jaar getrouwd met de liefde van mijn leven. Als ik daar, in mijn depressieve hoek, was blijven zitten had dat heel anders geweest.  

Nadat ik besloten had mezelf weer toe te staan gelukkig te zijn kwamen er weer mooie dingen op mijn pad, kon ik die mooie dingen weer zien. Uiteindelijk is gelukkig zijn ook gedeeltelijk een keuze. Kies ervoor het mooie in je leven niet uit het oog te verliezen ook al lijkt het misschien zo weinig, sta jezelf toe te genieten en stel je open voor nieuwe kansen en ontmoetingen.

In mijn eerste blog How it started vertelde ik dat mijn ouders een nummer lieten horen op mijn bruiloft en dat het mij enorm raakte, dit nummer deel ik hier met jullie. Zeker de moeite waard te luisteren als je het even niet zo ziet zitten: Jenn Johnson – You’re gonna be OK

Dieptepunten zorgen ervoor dat we hoogtepunten kennen.  

Laat een berichtje achter!

 

17 reacties

 1. Anne-Marije schreef:

  Ook zo super trots op jou meis!!!😘

 2. Paps schreef:

  Zo mooi verwoord! En wat een les. Hier kunnen vele een voorbeeld aan nemen. Zo fijn dat je positief blijft, voor jezelf maar ook voor je omgeving.
  Prachtig lied. Speciaal voor jou geschreven♥️♥️ you’re gonna be ok

 3. Marijke schreef:

  Zo mooi geschreven. Brok in Mn keel van het lezen.maar zoveel bewondering voor je hoe je in het leven staat.trots op je.😘

 4. Saskia Jopse schreef:

  Zoveel bewondering voor jou, hoe je er mee om gaat. ❤. Mooi beschreven.

 5. Robert schreef:

  Prachtig

 6. Stella schreef:

  How deeper the trial, how greater your testimony !

 7. Antonet schreef:

  Mooi hoe je ook je verdriet laat zien om het verlies van gezondheid! Prachtig hoe je de keuze maakt om te kiezen voor een positieve kijk op het leven. Genieten van elke dag die God je heeft gegeven samen met je lieve Dick !

 8. Mams schreef:

  Je moed en je doorzettingsvermogen zijn een voorbeeld lieverd, en niet goedkoop ♥️