Party time

29 november 2020 Life

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate Oprah WInfrey

De maand december is altijd een drukke maand, voor iedereen. Ik ben dol op feestjes en vind ook dat alles gevierd moet worden. Persoonlijk zorg ik er dan ook voor dat de lootjes voor Sinterklaas in oktober al getrokken worden en dat ik weet op welke dag we Kerst vieren bij de twee families, zodat we niks missen.  

Ook ben ik op 7 december jarig en ik ben zo’n gekkie die jarig zijn echt heel leuk vindt. Ik hou van de gezelligheid, de aandacht en cadeautjes. En elk jaar dat ik ouder word is extra bijzonder dus zeker een feestje waard. Maar de laatste jaren is deze maand de ultieme test in het plannen en energie besparen. Hier en daar hebben we al wat aanpassingen kunnen doen zoals de cadeautjes bestellen via internet, Kerst en Sinterklaas niet bij ons in huis vieren en vlak voor het diner pas aanschuiven.  

En hoe suf ook, kant en klare producten meenemen naar het Kerstdiner. Want het liefst bak ik een lekkere taart of maak ik Tiramisu als toetje. Maar dit zijn allemaal dingen die je zelf kan aanpassen zonder dat een ander daar wat mee moet of last van heeft. Los van het missen van mijn overheerlijke toetje dan! Het wordt moeilijker als je iets van een ander wilt vragen. 

Mijn verjaardag vier ik altijd groot, gewoon thuis maar iedereen is welkom voor een taartje en een drankje. Tegelijk met het inleveren van mijn energie worden de feestjes ook korter en minder groot. Zo had ik voor mijn 28e verjaardag een high tea georganiseerd voor alle vrouwen en s’avonds was iedereen welkom. Dat klinkt best leuk toch? 

Ik had de uitnodigingen eruit gestuurd en in mijn hoofd klinkt het allemaal heel leuk en lukt alles maar ineens zag ik ‘problemen’.  De hapjes, hoe ga ik dat doen eigenlijk? Want ik had die week toch minder energie dan ik had gehoopt. En als al die vrouwen komen hoe moet het dan met de kinderen? Nou dat probleem met de hapjes was snel opgelost, ik had kant en klare dingen gekocht en mijn moeder en zus hadden ‘s ochtends nog in de keuken gestaan. Ook zorgde hun voor het bijvullen van de thee. Lief he? Dat tweede probleem was iets minder makkelijk op te lossen. 


 Image

 Image

Ik moet zeggen dat ik gek ben op mijn neefjes, nichtjes en de kids van mijn vriendinnen maar dat ik het niet zag zitten ze allemaal, in een al overvolle woonkamer, bij elkaar te hebben. Zo’n dag is qua energie al een uitdaging voor me en ik moet zeggen dat kinderen altijd enorme energievretertjes zijn voor me. En ik voelde me daar een partij slecht over!  

Als ik zeg dat ik liever heb dat ze de kinderen niet meenemen naar mijn verjaardag ben ik echt een slechte tante, vriendin, (schoon)zus en noem maar op. Op dat moment had ik nog liever die hele verjaardag afgezegd.  

Uiteindelijk had ik toch besloten (na het bij een aantal moeders gecheckt te hebben) om het feestje door te laten gaan, zonder kinderen. Na wat appjes waarin ik vertelde dat als ze een uurtje oppas konden regelen dit erg fijn zou zijn omdat ik anders de dag zelf niet vol zou houden. Ik kreeg een aantal lieve reacties terug dat ze het begrepen en het geen probleem was en sommigen vonden het wel even lekker om een middagje zelf op pad te gaan. Dit was zo’n opluchting voor mij! En ja, uiteindelijk dacht ik maar zo, als ze het niet snappen dan ligt dat niet aan mij.  

Dit jaar is het een minder grote uitdaging, want dit jaar kan er niks. Wat ik enorm jammer vind want zoals ik al zei ik hou zo van feestjes, aandacht een cadeautjes. En ik word 30 dit jaar!! Vorig jaar had ik al bedacht om dit groot te gaan vieren, een leuke zaal huren, een dj boeken en er een topfeest van maken met al mijn lieve familie en vrienden. Wat een teleurstelling. Nu ben ik niet de enige die zijn/haar (jubileum)verjaardag dit jaar niet kon vieren maar dat ik 30 word vind ik wel een feestje waard. Want hoe bijzonder is dat! ♥ 

Laat een berichtje achter!

 

9 reacties

 1. Paps schreef:

  Echt heel bijzonder!! Een mijlpaal zeg dat wel. En we gaan dat zeker vieren!
  Liefs paps

 2. Stella schreef:

  Superbijzonder dat jij 30 gaat worden!

 3. Mams schreef:

  Voor je verjaardag wens ik je energie, genieten, verwend worden, en heel veel leuke verrassingen toe. Want 30 is een mijlpaal. Dikke knuf 😘

 4. Frank schreef:

  Feestje of niet, hier is al iemand hard bezig met kunstwerkjes voor d’r tante.
  Dat verjaardags gevoel ga je hoe dan ook krijgen, daar zorgt je nichtje wel voor 😉