How it started

01 augustus 2020 Thoughts

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Let go of who you think you're supposed to be; embrace who you are
Brené Brown

Ik ben een open persoon, ten minste, zo heb ik mezelf altijd gezien. Je mag me alles vragen en je krijgt een eerlijk antwoord. Maar open zijn en eerlijk zijn, zijn twee verschillende dingen kwam ik achter. Dat ik open ben wil niet gelijk zeggen dat ik ook eerlijk ben, want hoe eerlijk is mijn antwoord eigenlijk als ik het vertel alsof het niets voorstelt, terwijl het in werkelijkheid best pittig is? Ik moet zeggen ik ben zeker geen zwaarmoedig persoon, iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten en vind vrij makkelijk overal mijn weg in, maar natuurlijk is mijn leven geen eitje. Verwacht ik dan van mensen dat ze dat snappen als ik zelf de verkeerde signalen uitzend?

Op mijn bruiloft lieten mijn ouders een zelfgemaakt filmpje met oude foto’s en een mooi lied eronder zien. Vol met ziekenhuisfoto’s. Ik voelde me zo opgelaten terwijl ik toekeek hoe al onze beste vrienden en familie te zien kregen wat ik normaal verborgen hield. Want ik wil geen medelijden, niet zielig gevonden worden. In mijn kinderjaren liep ik er vaak tegen aan dat anderen mij kenden als ‘het meisje met de hartafwijking’. Dat vond ik zo rot, want ik wilde dat mensen me zagen als de persoon die ik was. Ik probeerde zo hard om niet dat meisje te zijn, dat ik dit stuk van mijn leven, wat mij ook voor een groot gedeelte maakt wie ik ben, niet omarmde maar er tegen vocht.

 


 Image

 Image

Nu ben ik daar de afgelopen jaren al wat meer in gegroeid, vertellen hoe het echt gaat. Dat is best eng want mensen zijn dit niet gewend van mij.  Hoe zullen ze reageren als ik een keer zeg dat ik een rot week heb? Als ik zeg dat ik een beetje op tijd naar bed wil ben ik dan nog wel een leuk persoon om mee om te gaan? Ik merkte dat de juiste personen het absoluut waarderen als je ook de tegenslagen met ze deelt en dat het je juist een mooier persoon maakt als je ook je zwakte durft te laten zien. Daarin heb ik wel vriendschappen verloren, mede ook doordat ik het zelf niet meer trok als mensen niet een beetje begrip konden opbrengen.

Toen ik mijn omgeving ging vertellen dat ik een blog ga schrijven over juist dit onderwerp was er zowel enthousiasme als verbazing. Dat snap ik wel, want het was ook niet geheel mijn eigen idee. Het idee dat ik dit ga doen verbaasd mezelf ook en soms denk ik bij mezelf waarom doe ik dit ook alweer?

Pas zei een vriendin tegen mij, de eerlijke verhalen worden te weinig verteld. Via social media draait alles om het ‘perfecte plaatje’, om onzeker van te worden. Maar niemands leven is perfect en ik wil daar ook niet meer aan meedoen. Ik wil dat we eerlijk zijn, echt eerlijk en niet meer zo nodig de schijn hoeven op houden.

Maar eerlijk, het is wel eng. Het delen van juist die dingen die me het kwetsbaarst maken.  ♥

Laat een berichtje achter!

 

56 reacties

 1. Frannie schreef:

  Lieve Eluse

  Wat leuk dat je Blogger bent.
  Vroeger was je al zo’n doorzetter. Ik moet eerlijk zeggen, als je bij ons kwam spelen was ik altijd extra voorzichtig. Keek vaak even om een hoekje of alles nog goed ging. Jullie als kinderen deden gewoon je spel. Gelukkig wel. Zo’n bijzonder mooie vrouw ben je geworden van binnen en van buiten. Wie had dat gedacht, je wordt geboren en artsen zeggen dat je niet oud zal worden. De mens wikt en God beschikt.
  Misschien vertel ik nu iets wat je van mij nooit wist. Maar zoals je zegt ook ik wil niet zielig gevonden worden. Ik heb ook een hartafwijking maar in mindere maten als jij ‘slik daar de nodige medicatie voor. Maar er zijn nog steeds vrienden en kennissen die het niet weten. Ik hou het maar zo. Ik heb ook niet altijd zin om er over te praten of het te vertellen. Onze dochter Mandy heeft een zoontje Mats (onze kleinzoon) van 1 en is ook geboren met een hartafwijking. Precies hetzelfde als oma. Hij heeft zijn eerste openhartoperatie al doorstaan en het gaat super goed met hem.
  Elise, ik wens je veel geluk liefde en wijsheid toe en succes met je Blogger.

  • Elise schreef:

   Hee Frannie,

   Wat leuk dat je mijn blog leest. Wat lief die bezorgdheid, als kind merk je daar gelukkig niets van. Het was altijd heerlijk spelen bij jullie, ook met de konijnen en kippen! Ik heb inderdaad nooit geweten dat u ook een hartprobleem hebt, is dat ook aangeboren? En wat confronterend dat Mats dit ook heeft, wat een zorgen bij jullie ook! Ik hoop dat het goed gaat met jullie en een zo normaal mogelijk leven haalbaar is! Bedankt voor het lieve bericht en de mooie complimenten! Liefs

 2. Toos de Mink schreef:

  Hi, ik vind jou heel erg flink dat je deze blog gestart bent. Ikzelf heb ook sinds mijn veertiende hartritmestoornissen iedere dag. Het niet willen tonen, leuk wil blijven voor je omgeving ,flink zijn en glimlachen terwijl je je zo rot voelt. Alleen als je weer naar de ehbo moet gaat het niet anders maar liever nog verzwijg je het. O ja,ik weet precies wat je bedoelt. Waarschijnlijk heb jij iets nog veel ergers maar ik begrijp je wel. Heel veel succes met je blog.

 3. Gera schreef:

  Lieve meid.he was vroeger al een heel leuk lief klein meisje. Veel mensen hadden niet verwacht zoveel jaren later dat je er nog zou zijn. Elke dag is er weer een soms wat zwaarder dan de vorige. Maar elke dag is weer een nieuwe .tel je zegeningen en cape doen. Liefs xx

 4. Ronald Schaap schreef:

  Hoi Elise,

  Goed dat je erover schrijft, voor jezelf goed denk ik en anderen kunnen er vaak iets van opsteken. Goed dat je zo vaak mogelijk “normaal” doet en dus doorgaat zolang het kan. Voor mezelf geldt dat ook. Na 3 hartinfarcten begin ik nu ook de gevokgen te merken en te voelen. Deze zijn helaas niet meer te verbergen en dan kun je er vaak maar het beste open en eerlijk over zijn.
  Ik denk dat je veel mensen hiermee een groot plezier doet.

  Groetjes,
  Ronald

  • Elise schreef:

   Hoi Ronald,

   Bedankt voor je reactie! Ik zie dat je precies begrijpt wat ik bedoel en waar ik soms nog mee worstel.
   Leuk dat je me volgt!

 5. Suzan schreef:

  wow stoer dat je ervoor uit komt, mag ik vragen wat je precies hebt, bij mijn is ongeveer 25 jaar geleden sarcoidose vast gesteld de meeste weten dus ook niet wat dit inhoud dus ik ben vaak een aansteller omdat ook ik over mijn grenzen ga( vrouw eigen denk ik) vind je echt moedig

  • Elise schreef:

   Hee Suzan,

   Bedankt voor je reactie! Ik snap helemaal wat je bedoelt, ook omdat mensen aan de buitenkant niet kunnen zien wat er mis is en we vaak zoveel mogelijk wel proberen te doen. Toevallig ga ik in mijn volgende blog uitleg geven over wat mijn afwijking precies inhoudt, deze is vanaf zondag te lezen! Leuk dat je me volgt!

   • Talitha schreef:

    Super gaaf dat je gestart bent Tabitha! Ben heel benieuwd naar je verhalen 🙂

 6. Naomi schreef:

  Mooie stap! Zoals je jezelf in het begin omschrijft vond ik erg treffend: dat is inderdaad hoe ik je heb leren kennen. Knap dat je inmiddels beter kunt aangeven hoe het écht gaat. Ben erg benieuwd naar de rest van je verhalen.

  • Elise schreef:

   Hi Naomi!
   Dankjewel voor je reactie! Grappig dat je me er in herkent, ik heb in de loop van de jaren heel wat stappen gemaakt en ook moeten maken. Leuk dat je me volgt! Liefs

 7. Kimberley schreef:

  Wat super goed dat je dit ben gaan doen, ik weet zeker dat jij voor zoveel mensen een inspiratie zal zijn, ik heb zo veel bewondering voor jou positiviteit. Maar ook hoe je/jullie omgaan met de mindere dingen waar je tegen aan loopt, en ook deze mogen er zijn en hoeven niet verzwegen te worden want alles maak dat jij zo’n mooi mens bent!

  Succes en ik zie graag meer 😘

 8. Eva schreef:

  Wat ontzettend mooi Tab! Niet alleen voor de buitenwereld een stap, maar vooral voor jezelf moet dit bevrijdend zijn <3

 9. Anne-Marije schreef:

  Wow lieve meis, wat een super mooie foto’s en zo tof je eerste blog!!🌸😍 Ben zo trots op jou en dankbaar voor jou als vriendin!! Je bent prachtig!!

 10. Ton schreef:

  Elise je bent een dappere en in de goede vorm gegoten vrouw, ik bewonder je <3

 11. Marijke schreef:

  Ik vind je een lieve en warme vrouw. En vind het fijn dat ik je mag leren kennen.😘en begrip is er zeker van mijn kant.

 12. Arieta schreef:

  Wow wat mooi omschreven, ik ben er stil van… Ook ik waardeer het zeer dat je tegenwoordig vertelt hoe het écht met je gaat! En ik heb enorm veel respect voor je positiviteit en doorzettingsvermogen. Dit wordt een mooie combi van dat alles. Je bent een kanjer😘

 13. Saskia schreef:

  Ontzettend dapper van je! Mooi om te lezen. Inderdaad op social media kan alles zo perfect lijken, terwijl het zo anders kan zijn. Knap omschreven.❤

 14. Saskia schreef:

  Ontzettend dapper van je! Mooi om te lezen.
  Inderdaad op social media ziet alles er soms zo mooi uit, terwijl het zo anders kan zijn. Mooi omschreven. ❤

 15. Antonet schreef:

  Ik denk dat het heel goed is om dit te doen voor jezelf en voor mensen die bij jou betrokken zijn.Je kan van je af schrijven en echte vriendschappen gaan door dik en dun!
  Het is ook niet niks om te leven met een hartafwijking. Je weet dat we dit vroeger in ons gezin ook mee hebben gemaakt. Het
  blijft wel belangrijk dat de omgeving beseft dat een mens meer is dan zijn/ haar beperking. Wens je veel voldoening in het bijhouden van dit blog.

  • Elise schreef:

   Hi Antonet,
   Bedankt voor je reactie. Ja het is zeker niet niks en helaas weten jullie daar alles van. Ik moet inderdaad toegeven dat ik hier zelf van leer, hoe ik naar de dingen kijk en hoe het medisch gezien precies zit. Leuk dat je me volgt!

 16. Jelany schreef:

  Super trots op je ❤️

 17. Jelany schreef:

  Mooi mop!! Super trots op je❤️

 18. Anja schreef:

  Super goed van je dat je dit gaat schrijven en ik ken niemand met zoveel vechtlust en positiviteit!! Natuurlijk mag je zeggen dat het wel eens minder met je gaat. Degene die daar raar op reageren begrijpen het niet. Succes met je blog!!

 19. Tamar schreef:

  Weet je hoe ik jou zie? Als een mooie meid, zowel van binnen als van buiten!!! Een plaatje! 😘

 20. Mira schreef:

  Wat knap van je dat je gaat bloggen!
  Door mijn chronische ziekte begrijp ik je heel goed.. Het is zoveel makkelijker om te zeggen dat het goed gaat met je dan eerlijk zeggen dat het die dag eigenlijk helemaal niet goed gaat. Ik kijk uit naar je volgende blog! X

  • Elise schreef:

   Hi Mira, bedankt voor je reactie. Ik heb het gehoord dat het met jou niet lekker gaat de laatste jaren, ik gun je zoveel beter dan dat. Waarschijnlijk zal je je wel in meer van mijn blogs kunnen vinden, leuk dat je me volgt. xx

 21. Marlies schreef:

  Ha lieve meid! Wat goed dat je dit doet! Ik heb echt heel veel respect voor je. We hebben kort samen gewerkt, maar ik vond je toen al een topper en bewonderde je doorzettingsvermogen. Kortom je bent gewoon een prachtmens❤️

 22. Ilse schreef:

  Wat onwijs knap dat je dit op heb geschreven. 👌 ga zo door ik lees het graag verder hoe het met je gaat🤗

 23. Ellen schreuder schreef:

  Er is meer dan alleen maar de hartafwijking, heel mooi hoe je het omschrijft. Vrienden komen en gaan , ze stappen onderweg in de trein van je leven, sommigen blijven andere stappen uit. En er komen weer mooie nieuwe vriendschappen voor in de plaats. Misschien veel waardevollere vrienden.

  • Elise schreef:

   Hi Ellen,
   Bedankt voor je reactie! Ja het is precies zoals je zegt, als levens veranderen groei je of uit elkaar of juist dichter naar elkaar toe, zoals met die fantastische dochter van jou!
   Leuk dat je me volgt! Liefs

 24. Marnix schreef:

  Super trots op jou! 😘

  Xx

 25. Arjanne schreef:

  heel tof meis! En het heeft inderdaad de persoon gemaakt die je nu bent maar daardoor ben je ook sterker geworden.

 26. Els schreef:

  Lieve Tabitha,
  Wat ben je een mooi mens!!
  Zo eerlijk naar jezelf. Je hebt de wereld wat te vertellen. Inderdaad dat wordt te weinig gedaan en ik ben er zelf ook schuldig aan.
  Ik zie uit naar je blogs.
  Lieve groet.

  • Elise schreef:

   Hoi Els,

   Bedankt voor deze super lieve reactie, doet me goed! Het is altijd goed om onszelf te blijven ontwikkelen 🙂
   Leuk dat je me volgt! Liefs!

 27. Ilse schreef:

  So beautiful – from the heart. This is just the beginning🌻

 28. Jeanet schreef:

  Wat een prachtige openingsblog.,..you go girl xxx