Hello again!

20 maart 2022 Life

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Gratitude unlocks the fullness of life, it turns what we have into enough. Melody Beattie

Het is hoog tijd om weer eens een blog te schrijven! In de blog Focus heb ik beschreven waarom ik even een stapje terug deed van het intensieve schrijven en delen. Maar dat stapje terug werd zomaar bijna een half jaar van radiostilte. 

Vaak hoor ik dat mijn verhalen gemist worden en krijg ik de vraag of het wel goed met me gaat, omdat ik zo stil ben zal ik vast wel erg moe zijn. Maar niets is minder waar, het gaat eigenlijk heel goed met me! Gek om te zeggen in deze onzekere tijd hè? Maar lichamelijk en in mijn koppie doe ik het helemaal niet zo slecht! 

De ablatie ingreep van vorig jaar maart heeft me heel goed gedaan. Ik heb bijna geen last meer van hartritmestoornissen en voel me energieker. Dat laatste komt ook doordat ik mijn eetpatroon begin dit jaar flink heb aangepast, ik skip de suikers en let op mijn koolhydraten. Ik voel me fitter, heb meer energie en ben veel helderder in mijn hoofd! Alsof de mist/brainfog leefde op suikers.

Ik heb heel veel plezier in het bakken en koken van passende maaltijden. Het is altijd al een hobby van mij geweest maar de laatste jaren was deze ver uit het zicht verdwenen.  Het was vaak te veel om wat gezonds te bakken en was een zak chips uit de la halen het hoogst haalbare. ‘S avonds nog eten koken zat er helemaal niet in, want eind van de middag was de pijp echt leeg. Ik word vaker wat meer uitgerust wakker en haal meer uit mijn dag. Wat een winst! 

Natuurlijk gaat niet alles goed en ook ben ik niet beter verklaard. Het is namelijk ook niet zo dat ik ineens barst van de energie. Soms als je zegt dat het goed gaat denken mensen dat mijn klachten er niet meer zijn. Maar mijn lichaam heeft het nog steeds zwaar en daardoor ben ik nog steeds erg moe en snel buiten adem. Ook heb ik dagen dat het allemaal niet gaat, net als voorheen. Maar elke kleine winst is van enorm belang en geeft weer wat lucht.  

Ook ben ik de laatste tijd met ziekenhuisverlof voor mijn gevoel. Waar ik eerst meerdere keren per maand in het ziekenhuis zat ga ik nu maar 2 keer per half jaar naar de cardioloog en longarts. Alles is stabiel! Mijn longfunctie is zelfs iets vooruitgegaan, terwijl het de afgelopen controles alleen maar daalde. En dat na 2x Corona te hebben gehad! 


 Image

 Image

Oh ja, Corona. Niet alles ging helemaal vanzelf de afgelopen maanden, maar dat zou je bijna vergeten als de rest zo goed gaat! De eerste keer Corona maakte we er een familieaangelegenheid van. Het hele gezin, inclusief oma, was de klos na het etentje voor oma haar 85e verjaardag. En degene waar iedereen zich zo druk over maakte floepte een soort door de Corona heen! Ja, dat was ik! 

Ik had al wel klachten van verhoging, nare hoofdpijn en verkoudheid maar het duurde even voordat ik door had dat ik niets meer rook, wat gek is dat hè? Wel ben ik heel moe als ik ook maar een beetje verkouden ben, dat vreet energie. Ik had niet gelijk getest want als ik niet fit ben blijf ik sowieso al thuis en is het al heel wat als ik het naar de bank haal. Toen ik hoorde dat familieleden ook allemaal niet lekker waren toch een testje gedaan en voilà, Corona! We schrokken wel even van de positieve uitslag, want het ging tot nu toe nog goed maar ging dat nog veranderen? Voor mij was Corona gelukkig een gewoon griepje waar ik twee weken later weer helemaal van hersteld was, inclusief smaak en reuk! Thank God!  

Maar er waren er een paar in de familie die wel ‘extreem’ ziek waren, waaronder mijn eigen vent! Ik vond het bizar om een gezonde man van begin 30 in een paar dagen te zien veranderen in een oudje, hij kon nog geen vijf stappen zetten! Waar ik normaal moet zeggen dat ik niet verder kan als we een rondje met de hond doen was hij nu degene die naar een paar stappen weer in de auto ging zitten omdat het gewoon niet ging. De rollen waren letterlijk omgedraaid en dat was voor ons allebei heel raar, ik moest nu voor hem zorgen! Gelukkig was ik al zover opgeknapt dat me dat lukte. Later bleek hij uitgedroogd te zijn en knapte hij wel weer op, net zoals de andere familieleden. We vinden het nog steeds zo vreemd hoe mensen die door dezelfde persoon zijn aangestoken zo verschillend ziek kunnen zijn!  

Het was wel weer heel bijzonder om te ervaren hoe sterk mijn eigenlijk zo zwakke en bewust ongevaccineerde lichaam eigenlijk is. En dat me weer een hoop bespaard is gebleven want ook al sloeg Corona bij ons niet op de longen, als ik het zo erg als Dick had gehad had ik er toch iets anders bij gezeten nu. De tweede keer hadden we het ook allebei, Dick was amper ziek gelukkig maar ik had wel weer dezelfde klachten en was wel weer twee weken bah. Ik voel me erg dankbaar dat ik er beide keren zo goed op heb gereageerd! 

De laatste maanden zit ik zo lekker in mijn ritme, het gaat zo goed dus de blog had ik even geparkeerd. Ik had niet zo’n zin om me te verdiepen in alle dingen die nog steeds niet zo vanzelf gaan. Maar een vriendin zei pas, je kan toch ook schrijven dat het nu goed gaat? Ja precies, laat ik dat doen! 

Ook al loop ik nu te tobben met mijn voet (daarover later meer)  mag ik zeker niet klagen!

Ja dat mag natuurlijk wel, maar waarom zou je? ♥ 

 

Laat een berichtje achter!

 

5 reacties

 1. Marga schreef:

  Heerlijk om weer wat te lezen. Je bent echt een powervrouw. Love it!

 2. Arieta schreef:

  Leuk weer een blog en heel fijn dat je weer meer energie hebt! Sterkte met je voet, da’s heel naar en pijnlijke weet ik nog van Cor…

 3. Els schreef:

  Hoe bijzonder dit!!
  Geniet met volle teugen.

 4. Mams schreef:

  Zo leuk dat je weer een blog hebt geschreven , en knap hoe je het positieve weet te benoemen! Dankbaar!

 5. Paps schreef:

  Gelukkig, hoe wonderlijk ook! Fijn om eens een positief verhaal te lezen. Praise The Lord He makes the impossible possible!!