Focus

08 augustus 2021 Thoughts

 Image

 Image

Hi!Ik ben Elise en samen met mijn man Dick en ons hondje Noa woon ik vlakbij het mooie Gorinchem. Ik ben gek op shoppen, eten en drankjes doen met vrienden en ik kook of bak graag als ik daar de energie voor heb.

Volg mij ook op


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Taking time to do nothing often brings everything in perspective.

De laatste weken ben ik erg stil geweest, hier en op social media. Ik poste daarvoor bijna elke dag wel wat over mijn leven op mijn Instagram account en elke week schreef ik een blog. Regelmatig kreeg ik van trouwe volgers de vraag of het wel goed met me gaat en waarom ik niet meer schrijf. Ik denk dat het tijd word om jullie even gerust te stellen! 

Het gaat goed met mij, ik heb enorm genoten van onze vakantie waarin we met onze nieuwe boot Nederland door gevaren zijn. Wat een uitkomst is dit voor ons, maximaal genieten en het kost me minimaal energie! Qua energie kan het op dit moment wat beter maar ik ben blij dat er geen gekke dingen en geen extra ziekenhuisbezoekjes geweest zijn.     

Maar de reden waarom ik een tijd niks heb geschreven heeft daar niks mee te maken. Ik denk dat ik mezelf de afgelopen maanden een hoop druk heb opgelegd om elke week een nieuwe blog online te zetten. De weken waarin ik me niet zo goed voelde of al veel afspraken had staan kwam het schrijven er nog bovenop. Ik heb nu het moeten en de verwachtingen die anderen misschien hebben een beetje losgelaten en ben gaan kijken naar het willen. Wil ik wel elke week een blog online zetten? Wil ik eigenlijk wel zoveel over mezelf delen? Maar vooral, wil ik wel de focus op mijn ziek zijn leggen? 


 Image

 Image

Het schrijven vind ik erg leuk, gaat me redelijk makkelijk af en de reacties en de nieuwe contacten die ik hierdoor heb gekregen vind ik erg fijn. Maar eigenlijk is het delen over mijn gezondheid en vooral hoe ik me daar ten diepste door voel iets wat best wel tegennatuurlijk is voor mij. Ik ben altijd iemand geweest die weinig aandacht aan mijn gezondheid gaf, ik stond er niet lang bij stil en focuste me op de leuke dingen die het leven mijn nog wel te bieden heeft. 

Maar door het schrijven van deze blogs, het elke week bedenken van nieuwe onderwerpen ging ik me focussen op de beperkingen en hoe ik me daar ten diepste over voel. Ik ging de focus leggen op hoeveel niet gaat, welke dromen ik heb moeten laten gaan en hoe slecht mijn gezondheid is.  

Ik merkte dat ik niet gelukkiger werd toen ik zo intensief mijn leven en emoties ging uitpluizen. Misschien steek ik vaak mijn kop in het zand maar dat is wel waardoor ik positief kan blijven, niet in een depressie ben beland en hoop heb.  Het is eigenlijk waardoor ik overleef. Mijn leven wordt beïnvloed en bepaald door mijn beperkingen, maar ik wil het niet de regie geven.  

Even een pauze nemen heeft mij goed gedaan, door het stilstaan en bijstellen van mijn doelen ben ik op zoek naar een betere balans. Je kunt van mij zeker nog blogs en posts op social media verwachten maar iets minder intensief, zodat het weer een willen in plaats van moeten wordt.

Laat een berichtje achter!

 

8 reacties

 1. Els schreef:

  Lieve Elise

  Wat een ontdekking!!

  Zo is het en dat mogen wij ook leren…
  Stil staan, balans zoeken en het bijstellen van doelen. Thx🥰😘

  Wijze vrouw!!

  • Elise schreef:

   Hi Els!
   Wat lief! Ja soms merk je dat het nu niet meer werkt zoals voorheen. Waar het eerst als iets positiefs voelde en weer een doel gevonden had voelde ik nu druk en werd het een last op mijn schouder.
   Na even een pauze zie ik het weer zitten, maar dan zonder de wekelijkse druk!
   Bedankt voor je berichtje! XX

 2. Paps schreef:

  Ha Lieverd, fijn weer eens wat van je te lezen na zo’n lange tijd. Altijd zo eerlijk en open en vooral smeuïg geschreven. Het is zo waar als je gefocust raakt op beperkingen en wat je allemaal niet kunt dat je gevoel van geluk ook die richting op gaat!
  Je bent altijd zo positief ingesteld, eigenlijk hoorde dat niet bij jou. Maar het wegdrukken en negeren is ook niet goed natuurlijk zonder dat is er ook geen begrip en doe je jezelf tekort.
  Ben zeer benieuwd naar je positieve blogs!! Love you paps xxx

  • Elise schreef:

   Bedankt voor je lieve reactie pap!
   Ja je hebt gelijk, maar het is ook wel een beetje hoe wij zijn he? Ik heb inderdaad geleerd dat het goed is om ook de moeilijke kanten te belichten maar er moet wel een goede balans zijn, voor mezelf. Nu zal niet alles wat ik schrijf positief zijn maar het is wat meer in balans voor mezelf denk ik door niet elke week en aan een vast tijdsschema zittend te schrijven. Daardoor kan ik ook voor mezelf weer focussen op het leven en niet alleen op mijn beperkingen.
   DIkke kus, love you!!

 3. Mams schreef:

  Ha lieverd,daar was er toch onverwachts weer een, ik was al zodanig afgekickt dat ik niet meer iedere zondag om 10 uur ervoor ging zitten. Inderdaad je blogs zijn goed geschreven en heel kostbaar. Maar druk en moeten is nooit goed, ik zie uit naar wat er zo af en toe spontaan uitvliegt. Je hebt namelijk de wereld heel wat te bieden / vertellen/ te leren. Love you always.xx

  • Elise schreef:

   Haha lief!! Dat werd juist een beetje een dingetje, het iedereen zondag om 10:00 en de mensen die er al helemaal voor gingen zitten. Dat gaf wat druk, maar is helemaal niet nodig.
   Op Instagram en Facebook plaats ik een berichtje wanneer er een nieuwe blog online staat en de mensen die dat niet hebben moeten zo af en toe maar een keer op de site kijken! Of ik stuur ze een appje 😉
   Wat zijn we er toch goed in om ons te schikken naar een verwachtingspatroon he? Dat loslaten geeft zo’n ruimte! Dikke knuffel en bedankt voor je mooie woorden! Love you xx

 4. Arieta schreef:

  Ook ik heb je blogs gemist, fijn dat je toelicht waarom je minder post en alle alle begrip daarvoor! Het gaf een inkijkje van hoe je leven werkelijk is en ik vond het bijzonder dat je dat deelde. Maar dat het voor jou héél heftig was om dat op te schrijven, te herbeleven en te zien wat je allemaal niet meer kan, kan ik me indenken. Om daar bij stil te staan is zó níet hoe jij in het leven staat! Doe vooral wat goed voelt voor jou en deel wat je wilt delen 😘

  P/s Voel vooral geen druk maar stiekem hoop ik dat je dat je een goede balans hierin vind, want je hebt werkelijk talent hiervoor! Prettig leesbaar, een lach, een traan, leermomenten, het zit er allemaal in❣

  • Elise schreef:

   Super lief om te horen dat je mijn blogs zo graag leest en dat het ook zo overkom als ik graag wil!
   Ik blijf wel schrijven, alleen iets minder veel. Met iets minder druk en weer meer leef en schrijfplezier 🙂
   Bedankt voor je begrip, elke keer weer!

   Dikke knuffel! X